2009?

Kun palasin Suomeen, minulla oli ajatus matkani jatkamisesta keväällä, jos suinkin mahdollista. Nyt on kuitenkin selvää, etten tule jatkamaan matkaani lähitulevaisuudessa. Selkäni on alkanut parantumaan viimeksi kuluneen kuuden viikon aikana ja se ei enää rajoita elämääni neljän seinän sisälle, mutta on yhä sellaisessa jumissa, että raskas tekeminen ei sillä vielä onnistu ja istumaan ja seisomaan olen vasta alkanut opetella uudelleen. Myös univaikeudet ovat vaimentuneet, mutta pitävät minut edelleen vajaavoimaisena verrattuna - en nyt sanoisi normaaliin - mutta siihen tilanteeseen kun joskus nukuin levollisesti.

Vuosi 2009 kulunee osaltani hiljaiselossa verrattuna edeltäviin vuosiin joihin voimani kulutin. Aikojen saatossa minulla on jäänyt kesken opiskelut, aktiivinen liikunnan harrastaminen ja maailman ympäri pyöräily. Terveysongelmien vuoksi kaikki ovat osoittautuneet minulle liian vaativiksi harrastuksiksi. En uskalla enkä halua aloittaa tällä hetkellä minkäänlaista uutta projektia.

Vaikeuksista huolimatta toivon yhä uskovani siihen, että nyt kokemani haasteet ovat elämällä ansaittuja ja asiaan kuuluvia. Voi olla, että minun olisi viisainta siirtyä terveysvaikeuksien johdosta varhaiseläkkeelle, mutta minulla on edelleenkin halu pyöräillä maailmalla, mutta vain kyky puuttuu. 

Kun tekemiseni törmäävät jatkuvasti betoniseinään, olen ajoittain ajautunut itsesäälin ja surkutellut miten yritin väkisin pyöräillä ympäri maailmaa ja opiskella yliopistossa, vaikka ne eivät minulle ehkä sovellu ja kenties olen aktiviteeteilläni vain hukuttanut tuskaani, masennustani ja huonoa itsetuntoani maaniseen tekemiseen ja pätemiseen.

Kärsivällisyys ja odottaminen ovat avaimia, joiden parantamaan voimaan minun on nyt uskottava. Voi olla, kun selkäni vielä vähän paranee, yritän etsiä töitä, jolla rahoittaa kallis suomalainen elämä, mutta itsesäälin hetkistä huolimatta en ole valmis luopumaan kesken olevasta projektistani lopullisesti. Olen sitä mieltä, ettei asioita ole syytä jättää kesken ellei syy ole painavuudessaan asiat ehdottomasti pois sulkeva. Ken leikkiin lähtee, se leikin kestäköön. Olen jo valmistautunut siihen, että kuluu vuosia ennen kuin olen valmis palaamaan tienpäälle.


Kuukauden suosituimmat

Iran

Peru

Laos

Kirjeitä Etelä-Amerikasta - kuvitus

500 kilometrin perhepyörämatkalla Portugalissa

Fillareilla Virossa

Australia - Pohjoinen autiomaa

Etelä-Afrikka

Australia: Adelaide-Melbourne